Het restaurant San Daniele dankt zijn naam aan de bekende en traditionele ham van San Daniele, een klein dorpje in Noordoost-Italië, in de streek Friuli tussen de Alpen en de Adriatische Zee.
Franco in de keuken, Stefano in de eetkamer. Dat zou het simplistische beeld kunnen zijn van dit transalpiene huis, genesteld achter de kathedraal van Koekelberg.
De eenvoudig elegante setting heeft een mooie opfrisbeurt ondergaan, wat alleen maar bijdraagt aan het comfort van deze tafel die al lang aan de top van de Italiaanse gastronomie staat.
Het is op het bord dat we de fijne kwaliteitsproducten vinden die chef Franco Spinelli voortzet in de grote traditie van de laars, zelfs als grappen in Frankrijk soms worden geproefd, met bijzondere aandacht voor de truffel.
Soms exclusief, geeft de kelder een prominente plaats aan de grote wijnen van Italië, en Stefano Spinelli zal u graag adviseren.
San Daniele werd sleepte in 2011 de Gouden Delta in de wacht. Het restaurant is door Gault & Millau ook uitgeroepen tot Italiaans Restaurant 2022 van het Jaar.